Scrolla ned för att läsa mer om våra föreläsare 2021. Du kommer även att kunna ladda ned de presentationer från 2021, som vi fått tillåtelse att publicera, under respektive föreläsare.
Pernilla Olsson från enheten för fiske- och vattenvård på Länsstyrelsen i Skåne återkommer nu som moderator för tredje gången.
.
BIOLOGISK MÅNGFALD I SKÅNE
Här kan du se programmet för konferensen den 20-21 november i Tyringe.
Föreläsning: Bush-Life: fladdermöss och hasselmus. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Juliana forskar på hur den biologiska mångfalden påverkas av linjära infrastrukturmiljöer lokalt och i landskapet. Hon berättar om potentialen av vägkanter och kraftledningsgator som habitat för pollinatörer, och presenterar nya resultat som visar vägars påverkan på humlor. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
LUNDS BOTANISKA FÖRENING/CALLUNA AB
Cassandra är botanist som framför allt arbetar med praktisk naturvård. Tidigare arbete inom ex-situ bevarande av inhemska arter i USA har visat utvecklingspotential för växtmaterialet som används i Sverige idag. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Ingela arbetar på Naturvårdsenheten hos Länsstyrelsen Skåne. Hon kommer att berätta mer om vad som sker på naturvårdsfronten när det gäller besökare i den skånska naturen. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Maj kommer att berätta om trender i humlors mångfald och vid olika odlingsformer: samspelet mellan humlor, blommande grödor och växtskyddsmedelanvändning och potential att öka boplatsförekomst – allt utifrån ett skånskt perspektiv.
Jenny är biolog och arbetar som sakkunnig inom jordbruk och odlingslandskap på Naturskyddsföreningen. Är också projektledare för ett av delprojekten inom Operation: Rädda bina. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Bin som en engagerande ingång i skolans undervisning. Marie Hannerstig, Naturskyddsföreningens skolverksamhet. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Tim Hofmeester forskar på samexistens mellan vilt och människor och utvecklar inventeringsmetoder för vilt på SLU i Umeå. Han har arbetat med mårddjur i 15 år och kommer att berätta om de fyra små: mård, iller, hermelin och vessla, deras biologi och förekomst i Skåne. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Marie Dacke, professor i sinnesbiologi, berättar om arbetet med att skriva igelkottsboken ”Taggad att leva”. Den baseras bland annat på medborgarforskning från boende i flera områden som engagerades i arbetet och rapporterade vad kvarterens igelkottar ägnade sig åt.
LÄNSSTYRELSEN SKÅNE
Cajza arbetar med invasiva arter på Länsstyrelsen Skåne och har tidigare jobbat med invasiva arter för Ängelholms och Falkenbergs kommun. Hon anser att aktiv och faktisk bekämpning måste kombineras med samhällsengagemang och insatser som allmänt stärker ekosystemen. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
LUNDS UNIVERSITET
Arne forskar på fåglar och deras fysiologi på Lunds universitet. Dessutom är han ordförande i Skånes Ornitologiska Förening (SkOF). På sin fritid inventerar han berguv i Skåne och driver skyddsarbete för arten i samarbete med elbolag och täktägare. I föredraget berättar han om löpande inventerings- och skyddsarbete för denna karismatiska art. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Gabrielle är botanist och arbetar med hotade arter på Länsstyrelsen Skåne. Gabrielle kommer att berätta om Pollineringsuppdraget 2020–2021 i Skåne. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Konferensen Biologisk Mångfald i Skåne är ett projekt under Naturskyddsföreningen i Skåne. Konferensen anordnas vartannat år i november och vill uppmärksamma situationen för den biologiska mångfalden i Skåne, såväl på land som i vatten.
Här kan du anmäla dig till konferensen Biologisk Mångfald i Skåne >>TILL ANMÄLAN
Konferensen har 150 platser, först till kvarn gäller!
carolinegrantz.se för Naturskyddsföreningen i Skåne